Fijn! Magazine - Editie 13

Magazine cover

Op locatie

In maart 2014 is gestart met de renovatie van Keyserinnedael. In de tussenliggende periode heeft deze locatie, zowel binnen als buiten, een ware metamorfose ondergaan. Zo zijn er nu acht prachtige groepswoningen ontstaan en is ontmoetingsruimte ‘t Klaverblad grondig gerenoveerd.

Welkom in Keyserinnedael

Zorgboog Schoon is een centrale afdeling van de Zorgboog die schoonmaakdiensten levert op locatie. Deze dienstverlening is opgezet samen met een professionele schoonmaakorganisatie. Op deze manier bundelen wij onze jarenlange schoonmaakervaring binnen de Zorgboog met de kennis van professioneel schoonmaken.

Zorgboog Schoon

Op locatie

Gastvrij en dichtbij

X

X

X

X

Nieuwe groepswoning in de Pannehoeve voor ouderen met psychiatrische beperkingen

De nieuwe Zorgboogafdeling biedt beschermd wonen met zorg en behandeling. De GGZ blijft de psychiatrische behandeling geven, alleen dan ambulant.

De drie R's
De overgang naar de Zorgboog was voor zowel de bewoners als de medewerkers best even wennen. "Hoewel er op het eerste gezicht niet zo veel lijkt te zijn veranderd, zijn er toch andere afspraken en werkprocedures", vertellen Margret Bouwe en Connie Gijsbers, verzorgenden IG. "In het begin was het best chaotisch en dat terwijl onze tweeëntwintig somatische bewoners echt behoefte hebben aan een duidelijke structuur en vaste gezichten. De drie R's van rust, ritme en regelmaat zijn voor hen erg belangrijk."

Specifieke doelgroep
Ouderen met psychiatrische problemen vormen een heel specifieke doelgroep binnen de Zorgboog. "De cliënten wonen hier niet omdat ze lichamelijke beperkingen of dementie hebben. Hun problemen zijn psychisch van aard en dat vraagt om een andere vorm van zorg en begeleiding. We hopen dat we dat unieke karakter en die expertise ook de komende jaren binnen de Zorgboog kunnen behouden."

X

X

4 Kidz

Zorgboog in Balans

Technology by MagStream Real Time Publishing