Fijn! Magazine - Editie 13

Magazine cover

In de schijnwerpers

Als ik bij hem ben
dan wordt hij 'wakker'
en gaat hij stralen
4

4

3

3

2

2

1

1

Stijn Meijer,
vrijwilliger bij Sint Jozefparochie

.........................................................

Vrijwilligers aan het woord

schijnwerpers

04. Wat betekent dit werk voor je?

"Ik merk dat ik veel voor Theo kan betekenen. Dat geeft een prettig gevoel. Oprechte aandacht en interesse doet hem veel goeds. Hij wordt er vrolijk van. Als ik 's ochtends binnen kom, dan vraag ik hoe hij heeft geslapen en hoe het met hem gaat. Het is mijn bedoeling om een fijn moment te hebben met elkaar. Ik ben heel open en speel geen rol, want dat voelen cliënten meteen. Ik vraag me steeds af; als ik hier zelf zou zitten, wat zou ik dan zelf prettig vinden? Daardoor kan ik mij goed inleven. Bovendien leer ik ook van Theo door zijn levenservaring. De vriendschap is voor ons allebei bijzonder."

03. Wat is er zo fijn aan dit werk?

"Ik heb met Theo een speciale vriendschap opgebouwd. Theo maakt leuke woordgrappen en hij is heel helder voor zijn leeftijd. Als ik bij hem ben dan wordt hij 'wakker' en gaat hij stralen. Dan schuift de dementie naar de achtergrond." Theo vult aan: "Stijn is echt mijn kameraad. Ik ben zo blij met onze vriendschap. Als hij er niet is, dan is hij toch in mijn gedachte. Voor zijn komst was ik vaak somber, maar door Stijn ben ik een ander mens geworden; de lieve oude Theo die ik als kind was. Ik heb het goed hier en het verblijf is net een eersteklas hotel."

02. Wat doe je als vrijwilliger?

"Twee keer per week bracht ik een bezoek aan de kleinschalige groepswoning waar zeven cliënten verblijven. Daar kwam ik in contact met Theo Leijsten, een 86-jarige man met dementie. In de groep was hij vaak wat stil aan het lezen, maar als ik alleen met hem was, bloeide hij helemaal op. De klik was er vanaf het eerste moment. Inmiddels breng ik elke vrijdag een bezoek aan Theo en dan is het altijd gezellig. We kennen elkaar heel goed door de bijzondere gesprekken en hebben we veel lol samen. Per dag bespreken we wat we gaan doen. Soms gaan we een stukje wandelen en voeren we brood aan de eendjes. Maar meestal maken we samen wenskaarten. Dat is zijn grootste hobby."

01. Hoe ben je bij de Zorgboog betrokken
geraakt?

"Na een burn-out wilde ik zinvol bezig zijn. Ik was nog niet in staat om volledig te gaan werken en zocht daar een alternatief voor. Via de website van de Zorgboog kwam ik in contact met vrijwilligerswerk. In de zomer van 2014 ben ik aan de slag gegaan bij kleinschalig wonen Sint Jozefparochie in Deurne. Ik heb bewust gekozen om met oudere mensen te werken, omdat ik het prettig vind om met hen te communiceren.

.............................
Ook vrijwilliger worden bij de Zorgboog?
............................
Klik hier

Oproep!


Oproep!
.................................................................................

Op diverse locaties van de Zorgboog zijn we op zoek naar betrokken vrijwilligers.
Ben je geïnteresseerd en wil je de mogelijkheden eens bespreken? De centrale coördinator vrijwilligers, Nancy Cortenbach, staat je graag
te woord! Zij is bereikbaar via telefoonnummer
0492 - 348 484.

Bezoek ook eens onze website www.zorgboog.nl. Hier vind je de actuele vacatures voor vrijwilligers.

.................................................................................

X

X

Volgende

Volgende

Vorige

Vorige

X

X

www.zorgboog.nl

Leden betrokkenheid

4 Kidz

Technology by MagStream Real Time Publishing