Fijn! Magazine - Editie 13

Magazine cover

Nieuwsberichten

Digitaal fietsen

Digitaal fietsen

Welkom bij Guido

Welkom bij Guido

Cliëntenoverleg
op alle locaties

Cliëntenoverleg
op alle locaties

Werken in
de ouderenzorg..?

Werken in
de ouderenzorg..?

Cursussen voor jonge ouders

Cursussen voor jonge ouders

Nieuwsberichten
voor u uitgelicht

Klik op een item
voor meer info:

Digitaal fietsen

Fietsen is onder senioren zeer populair. Zij vinden fietsen gezond, ontspannend en goed voor het milieu. De reden waarom ouderen stoppen met fietsen is vanwege gezondheid, het drukke verkeer en een gevoel van onzekerheid. Omdat het erg jammer is dat zij moeten stoppen met fietsen is een zogenaamde di-fiets ontwikkeld. Een di-fiets is een hometrainer die gekoppeld is aan een beeldscherm waarop beelden uit de omgeving te zien zijn. Door middel van beeldmateriaal uit een bekende omgeving kunnen gebruikers van de fiets zich helemaal terug wanen in de tijd dat zij zelf konden fietsen door de stad of natuur. In woonzorgcentrum de Nieuwenhof in Deurne kunt u vrij gebruik maken van deze digitale fiets.

X

X

Welkom bij Guido

Guido (gids, wegwijzer) is een website voor en door de inwoners van uw gemeente. Als u zorg of ondersteuning nodig heeft en dit niet (meer) zelf kunt organiseren, vindt u hier verwijzingen naar vrijwilligersinitiatieven, wijk- en buurtgerichte activiteiten en voorzieningen in uw eigen omgeving. Zo weet u snel waar u terecht kunt. In elk van de Peel 6.1 gemeenten is een eigen Guido actief;

Asten: www.guidoasten.nl
Deurne: www.guidodeurne.nl
Gemert-Bakel: www.guidogemertbakel.nl
Helmond: www.guidohelmond.nl
Laarbeek: www.guidolaarbeek.nl
Someren: www.guidosomeren.nl

X

X

Cliëntenoverleg op alle locaties

De Zorgboog vindt het belangrijk dat cliënten invloed kunnen uitoefenen op het beleid en op de kwaliteit van de zorg die zij ontvangen. In 2015 hebben wij de medezeggenschapstructuur binnen onze organisatie compleet vernieuwd. De centrale medezeggenschap is ondergebracht bij ledenorganisatie Zorgboogextra. Hierdoor kunnen wij kunnen ten minste 23.000 leden en cliënten, afkomstig uit alle cliëntgroepen van de Zorgboog, actief betrekken bij het beleid.

Daarnaast zijn wij gestart met een apart cliëntenoverleg voor de lokale aangelegenheden. Iedere woonlocatie krijgt een eigen cliëntenoverleg, dat bestaat uit een cliëntenvertegenwoordiging van de specifieke locatie. Onderwerpen die aan bod komen, zijn bijvoorbeeld huisregels, gezondheid, hygiëne, geestelijke verzorging en maatschappelijke bijstand. Het is de bedoeling dat iedere locatie het nieuwe jaar in gaat met een eigen cliëntenoverleg.

X

X

Werken in de ouderenzorg..?
Ervaar zelf of je geschikt bent

Het aantal ouderen neemt snel toe. Nu en in de toekomst zijn er daarom flink meer HBO-verpleegkundigen nodig. Ouderen hebben vaak meervoudige problemen en sociale aspecten spelen een grote rol. Actiz en V&V hebben de campagne 'Daar zit meer achter' ontwikkeld die wordt ondersteund door het ministerie van VWS. De campagne laat HBO-V studenten levensecht het werken in de ouderenzorg ervaren.

De ouderenzorg heeft bij veel studenten een wat saai imago. Ten onrechte. De HBO-verpleegkundige speelt een centrale en veelzijdige rol in de ouderenzorg. Dat maakt het werk van HBO-verpleegkundigen in de wijk of een verpleeghuis zo uitdagend. Kun jij het aan? Past het werk bij jou? Op daarzitmeerachter.nl staan drie interactieve films die een goed beeld geven van complexe situaties in de ouderenzorg. Doe de test!

X

X

Cursussen voor jonge ouders

Het nieuwe jaar sportief en energiek beginnen; dat kan bij de Zorgboog. In 2016 starten we met de cursus 'Fit na de bevalling met pilates'. De cursus is ideaal voor vrouwen die na de bevalling terug in vorm willen komen. Je bouwt op een verantwoorde wijze je conditie op en je maakt je lichaam weer sterk en energiek. De cursus bestaat uit tien lessen van een uur.

Daarnaast bieden we de nieuwe cursus 'Reanimatie en AED bij kinderen' aan. In twee uur leer je hoe je rustig en adequaat kunt handelen in eerste hulp-situaties. Het geeft een veilig gevoel als je weet hoe je moet reanimeren of wat je moet doen als je kindje bewusteloos raakt. Bekijk het gehele cursusaanbod voor jonge gezinnen op www.zorgboog.nl/cursusoverzicht.

X

X

X

X

http://www.guidoasten.nl

http://www.guidodeurne.nl

http://www.guidogemertbakel.nl

http://www.guidohelmond.nl

http://www.guidolaarbeek.nl

http://www.guidosomeren.nl

http://daarzitmeerachter.nl/

http://www.zorgboog.nl/cursusoverzicht

Een kijkje in de keuken

De diepte in

Technology by MagStream Real Time Publishing