Fijn! Magazine - Editie 13

Magazine cover

Een kijkje in de keuken


De Gasterijen van de Zorgboog zijn sfeervolle ontmoetingsplekken waar bezoekers gastvrij worden ontvangen voor een kop koffie, kleine versnapering of maaltijd.

Lees verder

Lees verder

08.00 uur
Onze medewerkers staan voor u klaar

11.00 uur
Een potje
biljarten

12.00 uur
Wij serveren
uw maaltijd

13.00 uur
Een toetje hoort
er ook bij

14.00 uur
Leuke
activiteiten

17.00 uur
Samen eten is gezelliger

...

...

...

Klik op
een klok

.............................................

.............................................

.............................................

........................................................................

17.00 uur

14.00 uur

13.00 uur

12.00 uur

11.00 uur

08.00 uur

Neem een kijkje en proef de sfeer van 'de grootste huiskamer van Helmond': Gasterij de Pannehoeve. Waar eten, drinken en ontspanning het fundament is en waar (culinaire) gastvrijheid, sfeer en gezelligheid hoog in het vaandel staan.

......................................................................

bij Gasterij de Pannehoeve in Helmond

in de keuken

Een kijkje

Een kijkje in de keuken
bij Gasterij de Pannehoeve in Helmond

Een Gasterij is een perfecte plek om mensen te ontmoeten en er even tussenuit te zijn om de krant te lezen, tv te kijken of een potje te biljarten. Omdat er veel activiteiten worden georganiseerd, zijn de Gasterijen vaak het middelpunt van een woon-zorgcomplex. Iedereen is van harte welkom in een Gasterij: cliënten, familie, mantelzorgers, huurders, medewerkers, vrijwilligers, wijkbewoners en verenigingen. Het is de bedoeling dat zij zich hier allemaal thuisvoelen.

Gasterij de Pannehoeve
Iedereen kan bij Gasterij de Pannehoeve terecht voor een warme maaltijd. "De meeste gasten komen niet alleen voor het eten", vertelt Jos Mies, locatiecoördinator van de Pannehoeve. "De Gasterij is ook een ontmoetingsplek in de buurt. Want samen eten is natuurlijk een stuk gezelliger dan alleen. Gasterij de Pannehoeve heeft een vast activiteitenprogramma waardoor er bijna dagelijks iets te doen is. Ook organiseren we iedere derde donderdag van de maand een 'eterij' met een thema. Zo zijn tijdens de Italiaanse maand panini's, tiramisu gebakjes en cappuccino met Amaretto te verkrijgen. Iedere maand organiseren we op een zondag een familiedag voor jong en oud, ook met een thema. Voor sommige families is het dan net een reünie. Als wij kunnen zorgen voor sfeer en gezelligheid waardoor mensen een fijne dag beleven, dan is onze missie geslaagd!"

Verschillende woonvormen
"De Pannehoeve wordt soms nog gezien als een 'bejaardenhuis' maar dat is het al lang niet meer. Ik noem het liever een wooncomplex. Natuurlijk hebben we een afdeling woonverpleging voor mensen die zware zorg nodig hebben, maar je hoeft geen zorgvraag te hebben om hier te komen wonen. We verhuren woningen aan mensen van alle leeftijden, van 25 tot 92 jaar! Zo zijn er één-, twee- en driekamer appartementen, studio's en aanleunwoningen. Wil je gebruik maken van bepaalde services op het gebied van eten, drinken en ontspanning, dan kan dat, maar het hoeft niet."

Vrijwilligers
Er werken zo'n negentig vrijwilligers bij de Pannehoeve. Sommigen draaien mee in de catering, anderen helpen met het organiseren van activiteiten. Ook zijn er 'aanwezigheidsvrijwilligers' die er puur zijn om één op één contact te maken met de bewoners. "Zaterdag is vaak een dag dat bewoners weinig bezoek krijgen. Als je op zo'n dag vrijwilligers kunt inzetten, is dat natuurlijk ontzettend fijn voor de mensen. Vrijwilligers zijn een belangrijke schakel in het proces en hebben een enorme meerwaarde voor het welzijn van de bewoners en het reilen en zeilen binnen de Pannehoeve. "

Droom
De locatiecoördinator van de Pannehoeve heeft een droom. "Graag zou ik de Pannehoeve zien als het middelpunt van de wijk. Waar verenigingen graag naartoe komen om hun bijeenkomsten te houden. Als vorm van wederkerigheid kunnen zij dan iets terug doen voor de bewoners. Dat kan van alles zijn. Een gesprek aanknopen of een bewoner betrekken bij een activiteit zou al heel fijn zijn. Ik hoop dat we hier in de toekomst verder aan kunnen werken."

X

X

Cover

Nieuwsberichten

Technology by MagStream Real Time Publishing